cryptovaluta detail cryptosite

Nano (NANO)

Wat is Nano?

Nano is een gedecentraliseerde digitale valuta die is ontworpen om snelle en goedkope transacties mogelijk te maken. Het werd oorspronkelijk gelanceerd in 2015 onder de naam RaiBlocks en werd later hernoemd naar Nano in 2018. Het doel van Nano is om een alternatief te bieden voor traditionele betalingssystemen, zoals creditcards en bankoverschrijvingen, die vaak traag en duur zijn.

Hoe werkt Nano?

Nano maakt gebruik van een unieke technologie genaamd block-lattice. In tegenstelling tot traditionele blockchain-technologie, waarbij alle transacties in één groot blok worden opgeslagen, worden transacties in Nano opgeslagen in hun eigen blokken. Dit betekent dat elke transactie onafhankelijk van elkaar kan worden verwerkt, waardoor de snelheid van transacties wordt verhoogd.

Daarnaast maakt Nano gebruik van een consensusmechanisme genaamd delegated proof-of-stake (DPoS). Dit betekent dat gebruikers hun Nano-tokens kunnen inzetten om te stemmen op vertegenwoordigers die verantwoordelijk zijn voor het valideren van transacties. Hierdoor wordt het netwerk gedecentraliseerd en wordt de kans op censuur verminderd.

Wat zijn de voordelen van Nano?

Een van de belangrijkste voordelen van Nano is de snelheid van transacties. Omdat elke transactie onafhankelijk van elkaar kan worden verwerkt, kunnen transacties binnen enkele seconden worden voltooid. Daarnaast zijn transacties op het Nano-netwerk gratis, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die internationale betalingen willen doen zonder hoge kosten.

Een ander voordeel van Nano is de schaalbaarheid. Omdat elke transactie onafhankelijk van elkaar kan worden verwerkt, kan het netwerk gemakkelijk worden opgeschaald om meer transacties te verwerken zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid.

Conclusie

Nano is een gedecentraliseerde digitale valuta die is ontworpen om snelle en goedkope transacties mogelijk te maken. Het maakt gebruik van een unieke technologie genaamd block-lattice en een consensusmechanisme genaamd delegated proof-of-stake. De snelheid, schaalbaarheid en lage kosten maken Nano een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor traditionele betalingssystemen.

← Terug naar overzicht

Nano (NANO) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)