cryptovaluta detail cryptosite

Near Protocol (NEAR)

Near Protocol (NEAR)

Near Protocol (NEAR) is een open-source platform voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten. Het is ontworpen om de problemen van schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid op te lossen die vaak worden geassocieerd met blockchain-technologieën.

Technologie

Near Protocol maakt gebruik van een Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme, waarbij validators worden gekozen op basis van hun NEAR-tokens. Dit zorgt voor een snellere transactieverwerking en lagere kosten dan bij Proof-of-Work (PoW) systemen zoals Bitcoin.

NEAR maakt ook gebruik van sharding, waarbij het netwerk wordt opgedeeld in kleinere deelnetwerken om de verwerkingssnelheid te verhogen. Dit stelt het platform in staat om duizenden transacties per seconde te verwerken, wat het geschikt maakt voor grootschalige toepassingen.

Toepassingen

NEAR Protocol is ontworpen om een breed scala aan toepassingen te ondersteunen, van gedecentraliseerde financiën (DeFi) tot gaming en sociale media. Het platform biedt ontwikkelaars een eenvoudige manier om dApps te bouwen en te implementeren, met behulp van bekende programmeertalen zoals Rust en AssemblyScript.

Enkele voorbeelden van dApps die momenteel op NEAR worden gebouwd zijn:

  • Paras – een NFT-marktplaats
  • Berry Club – een sociaal netwerk voor digitale kunstenaars
  • Ref Finance – een DeFi-protocol voor leningen en staking

Conclusie

Near Protocol is een veelbelovend platform voor gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten. Met zijn focus op schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid heeft het de potentie om een belangrijke speler te worden in de blockchain-industrie. Als je geïnteresseerd bent in het bouwen of gebruiken van dApps, is NEAR zeker een platform om in de gaten te houden.

← Terug naar overzicht

Near Protocol (NEAR) koers

Near Protocol (NEAR) kopen

Koop Near Protocol (NEAR) bij één van de door ons voorgestelde beurzen en start meteen met handelen:

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)