cryptovaluta detail cryptosite

NEM (XEM)

Introductie

NEM (XEM) is een cryptocurrency die in 2015 werd gelanceerd. Het is gebaseerd op een eigen blockchain-technologie en heeft als doel om een veilig en efficiënt platform te bieden voor het uitvoeren van transacties en het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties.

Kenmerken

NEM maakt gebruik van een uniek consensusmechanisme genaamd Proof of Importance (PoI). Dit mechanisme houdt rekening met verschillende factoren, zoals het aantal munten dat een gebruiker bezit, de frequentie van transacties en de betrokkenheid bij het netwerk. Hierdoor wordt de kans op het vinden van een nieuw blok en het ontvangen van beloningen bepaald.

Een ander kenmerk van NEM is de mogelijkheid om zogenaamde “smart assets” te creëren. Dit zijn digitale activa die kunnen worden geprogrammeerd om bepaalde regels en voorwaarden te volgen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld aandelen, eigendomsrechten of stemrechten worden gedigitaliseerd en verhandeld op het NEM-netwerk.

Toepassingen

NEM wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder:

– Betalingen: NEM kan worden gebruikt om betalingen te verrichten tussen gebruikers en bedrijven. Het netwerk biedt snelle en goedkope transacties, waardoor het een aantrekkelijk alternatief is voor traditionele betalingsmethoden.

– Gedecentraliseerde applicaties: NEM biedt een platform voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Deze applicaties kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het beheren van digitale activa, het uitvoeren van stemverkiezingen of het opzetten van een gedecentraliseerde marktplaats.

– Beveiliging: NEM biedt een hoge mate van beveiliging dankzij de PoI-consensus en de mogelijkheid om smart contracts te gebruiken. Hierdoor kunnen gebruikers vertrouwen op het netwerk voor het veilig opslaan en verhandelen van digitale activa.

Conclusie

NEM is een cryptocurrency die zich richt op het bieden van een veilig en efficiënt platform voor het uitvoeren van transacties en het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties. Het maakt gebruik van een uniek consensusmechanisme en biedt de mogelijkheid om smart assets te creëren. NEM wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder betalingen, gedecentraliseerde applicaties en beveiliging.

← Terug naar overzicht

NEM (XEM) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)