cryptovaluta detail cryptosite

PancakeSwap (CAKE)

Introductie

PancakeSwap (CAKE) is een gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicatie die draait op de Binance Smart Chain (BSC). Het is een geautomatiseerde marktmaker (AMM) die gebruikers in staat stelt om te handelen, te staken en te verdienen met cryptocurrency.

Hoe werkt PancakeSwap?

PancakeSwap werkt op basis van een AMM-model, wat betekent dat er geen orderboek is zoals bij traditionele beurzen. In plaats daarvan worden transacties uitgevoerd via smart contracts die automatisch de prijs van een activum bepalen op basis van het aanbod en de vraag.

Gebruikers kunnen handelen op PancakeSwap door liquiditeit te verschaffen aan de pools van de AMM. Dit betekent dat ze hun cryptocurrency kunnen storten in een pool en in ruil daarvoor LP-tokens ontvangen. Deze tokens vertegenwoordigen het aandeel van de gebruiker in de pool en kunnen worden verhandeld op de beurs.

Belangrijkste kenmerken van PancakeSwap

PancakeSwap heeft verschillende functies die het aantrekkelijk maken voor gebruikers. Een van de belangrijkste kenmerken is het staking-programma, waarbij gebruikers CAKE-tokens kunnen staken om beloningen te verdienen. Deze beloningen worden betaald in CAKE-tokens en kunnen worden opgenomen of opnieuw worden geïnvesteerd in de pool.

Een ander kenmerk van PancakeSwap is de mogelijkheid om te farmen. Dit houdt in dat gebruikers liquiditeit kunnen verschaffen aan bepaalde pools en in ruil daarvoor beloningen kunnen verdienen in andere tokens. Dit kan een effectieve manier zijn om passief inkomen te genereren met cryptocurrency.

Ten slotte heeft PancakeSwap een eigen token, CAKE genaamd. Dit token wordt gebruikt als governance-token en geeft gebruikers inspraak in de beslissingen van het protocol. Het wordt ook gebruikt als beloning voor gebruikers die liquiditeit verschaffen aan de pools van de AMM.

Conclusie

PancakeSwap is een populaire DeFi-applicatie die gebruikers in staat stelt om te handelen, te staken en te verdienen met cryptocurrency. Het AMM-model maakt het gemakkelijk om te handelen zonder een orderboek en de staking- en farming-programma’s bieden mogelijkheden voor passief inkomen. Met de eigen CAKE-token heeft het protocol ook een governance-mechanisme en beloningsstructuur voor gebruikers.

← Terug naar overzicht

PancakeSwap (CAKE) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)