cryptovaluta detail cryptosite

Polygon (MATIC)

Wat is Polygon (MATIC)?

Polygon (MATIC) is een open-source platform voor het bouwen en verbinden van gedecentraliseerde applicaties (dApps) op de Ethereum-blockchain. Het is ontworpen om de schaalbaarheid van Ethereum te verbeteren en de transactiekosten te verlagen. Polygon is opgericht in 2017 en werd oorspronkelijk gelanceerd als Matic Network. In 2021 werd het hernoemd naar Polygon om de bredere visie van het platform te weerspiegelen.

Hoe werkt Polygon (MATIC)?

Polygon maakt gebruik van een Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme om transacties te valideren en nieuwe blokken aan de blockchain toe te voegen. Dit betekent dat gebruikers hun MATIC-tokens kunnen inzetten om te helpen bij het valideren van transacties en als beloning nieuwe tokens kunnen verdienen. Het platform maakt ook gebruik van zogenaamde “sidechains” om transacties sneller en goedkoper te maken dan op de Ethereum-blockchain zelf.

Polygon ondersteunt ook de ontwikkeling van dApps door middel van verschillende tools en infrastructuur, waaronder een software development kit (SDK) en een laag 2-oplossing genaamd Polygon Plasma. Dit stelt ontwikkelaars in staat om sneller en goedkoper dApps te bouwen en te implementeren op het Polygon-netwerk.

Wat zijn de voordelen van Polygon (MATIC)?

Polygon biedt verschillende voordelen ten opzichte van de Ethereum-blockchain, waaronder:

– Schaalbaarheid: Polygon maakt het mogelijk om duizenden transacties per seconde te verwerken, waardoor het veel sneller is dan Ethereum.
– Lagere transactiekosten: Door gebruik te maken van sidechains en PoS, zijn de transactiekosten op Polygon veel lager dan op Ethereum.
– Interoperabiliteit: Polygon is ontworpen om te werken met andere blockchains en dApps, waardoor het gemakkelijker is om te integreren met bestaande systemen.
– Ontwikkelaarsvriendelijk: Polygon biedt verschillende tools en infrastructuur om ontwikkelaars te helpen bij het bouwen en implementeren van dApps.

Wat is de toekomst van Polygon (MATIC)?

Polygon heeft een sterke groei doorgemaakt sinds de lancering en heeft een actieve gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers. Het platform heeft ook verschillende partnerschappen aangekondigd met grote bedrijven en projecten, waaronder Decentraland, Aave en Curve Finance.

De toekomst van Polygon ziet er veelbelovend uit, met plannen om meer functies en tools toe te voegen om de ontwikkeling van dApps te vergemakkelijken en de adoptie te stimuleren. Het platform zal ook blijven werken aan het verbeteren van de schaalbaarheid en interoperabiliteit om te voldoen aan de groeiende vraag naar gedecentraliseerde applicaties.

← Terug naar overzicht

Polygon (MATIC) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)