cryptovaluta detail cryptosite

Shiba Inu (SHIB)

Introductie

Shiba Inu (SHIB) is een cryptocurrency die is ontstaan als een eerbetoon aan de Shiba Inu-hond, een populair Japans hondenras dat bekend staat om zijn loyaliteit en schattige uiterlijk. SHIB is een ERC-20-token dat is gebouwd op het Ethereum-netwerk en is ontworpen om te fungeren als een gedecentraliseerde community-valuta.

Geschiedenis

SHIB werd gelanceerd in augustus 2020 door een anonieme ontwikkelaar die bekend staat als “Ryoshi”. Het doel van de lancering was om een ​​cryptocurrency te creëren die de Shiba Inu-hond zou eren en tegelijkertijd een gemeenschap van gelijkgestemde individuen zou opbouwen.

In mei 2021 kreeg SHIB echter meer aandacht toen de oprichter van Tesla, Elon Musk, tweette over de cryptocurrency. Dit leidde tot een enorme stijging van de prijs van SHIB en bracht het onder de aandacht van een breder publiek.

Kenmerken

SHIB is ontworpen als een gedecentraliseerde community-valuta en heeft daarom geen centrale autoriteit of beheerder. Het is gebouwd op het Ethereum-netwerk en maakt gebruik van slimme contracten om transacties te verwerken en de uitgifte van nieuwe munten te reguleren.

Een van de belangrijkste kenmerken van SHIB is de enorme hoeveelheid munten die beschikbaar zijn. Er zijn momenteel meer dan 500 biljoen SHIB-munten in omloop, wat betekent dat de prijs per munt relatief laag is. Dit maakt het voor investeerders gemakkelijker om grote hoeveelheden SHIB te kopen en te verhandelen.

Gebruik en toepassingen

SHIB is ontworpen als een community-valuta en wordt gebruikt als een manier om transacties binnen de gemeenschap te verwerken. Het kan worden gebruikt om goederen en diensten te kopen, maar wordt ook vaak gebruikt als een investering.

Vanwege de enorme hoeveelheid munten die beschikbaar zijn, is SHIB een populaire keuze voor investeerders die op zoek zijn naar een goedkope cryptocurrency met een hoog potentieel rendement. Het is echter belangrijk op te merken dat SHIB, net als elke andere cryptocurrency, volatiel is en dat investeren altijd risico’s met zich meebrengt.

Conclusie

Shiba Inu (SHIB) is een cryptocurrency die is ontworpen als een eerbetoon aan de Shiba Inu-hond en als een gedecentraliseerde community-valuta. Het is gebouwd op het Ethereum-netwerk en maakt gebruik van slimme contracten om transacties te verwerken en de uitgifte van nieuwe munten te reguleren. SHIB is een populaire keuze voor investeerders vanwege de enorme hoeveelheid munten die beschikbaar zijn en het hoge potentieel rendement, maar het is belangrijk om te onthouden dat investeren altijd risico’s met zich meebrengt.

← Terug naar overzicht

Shiba Inu (SHIB) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)