cryptovaluta detail cryptosite

Stellar (XLM)

Introductie

Stellar (XLM) is een open-source gedecentraliseerd betalingsnetwerk dat is ontworpen om snelle en goedkope transacties mogelijk te maken. Het werd in 2014 gelanceerd door Jed McCaleb, de oprichter van Ripple, en Joyce Kim. Stellar is gebaseerd op blockchain-technologie en heeft als doel om financiële inclusie te bevorderen door het mogelijk te maken voor iedereen om geld over de hele wereld te verzenden en te ontvangen.

Kenmerken

Stellar is ontworpen om snel en goedkoop te zijn. Het netwerk kan tot 1.000 transacties per seconde verwerken en de transactiekosten zijn minimaal. Dit maakt het ideaal voor kleine transacties en internationale betalingen. Het netwerk ondersteunt ook verschillende valuta’s, waaronder fiat-valuta’s en cryptocurrencies.

Een ander kenmerk van Stellar is de ingebouwde decentrale uitwisseling. Dit stelt gebruikers in staat om valuta’s te ruilen zonder een tussenpersoon, wat de transactiekosten verder verlaagt en de snelheid van de transacties verhoogt.

Gebruik en adoptie

Stellar wordt gebruikt door verschillende bedrijven en organisaties over de hele wereld. Een van de meest opvallende is IBM, dat Stellar gebruikt als onderdeel van zijn Blockchain World Wire-service. Deze service maakt het mogelijk voor bedrijven om geld over de hele wereld te verzenden en te ontvangen met behulp van blockchain-technologie.

Andere bedrijven die Stellar gebruiken zijn onder meer Deloitte, Stripe en Tempo. Stellar heeft ook verschillende partnerschappen gesloten met organisaties die zich richten op financiële inclusie, zoals de Bill & Melinda Gates Foundation en het Praekelt Foundation.

Toekomstperspectieven

Stellar heeft een sterke positie in de markt voor internationale betalingen en heeft een groeiende gebruikersbasis. Het netwerk heeft ook verschillende upgrades en verbeteringen gepland, waaronder de integratie van smart contracts en de lancering van een stablecoin.

Met de groeiende adoptie van blockchain-technologie en de toenemende behoefte aan snelle en goedkope internationale betalingen, lijkt de toekomst van Stellar veelbelovend.

← Terug naar overzicht

Stellar (XLM) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)