cryptovaluta detail cryptosite

SushiSwap (SUSHI)

Wat is SushiSwap?

SushiSwap is een gedecentraliseerde cryptocurrency exchange (DEX) die is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Het werd gelanceerd in augustus 2020 en is ontworpen om gebruikers een alternatief te bieden voor gecentraliseerde exchanges zoals Binance en Coinbase.

SushiSwap is gebaseerd op het concept van automated market makers (AMM’s), die het mogelijk maken om zonder tussenkomst van een centrale partij te handelen. In plaats daarvan worden transacties uitgevoerd via slimme contracten op de blockchain.

Hoe werkt SushiSwap?

SushiSwap maakt gebruik van een liquidity pool-model, waarbij gebruikers hun cryptocurrency kunnen storten om liquiditeit te verschaffen aan de exchange. In ruil daarvoor ontvangen ze SUSHI-tokens, die ze kunnen gebruiken om te stemmen op beslissingen over de toekomst van het platform.

Wanneer een gebruiker een transactie uitvoert op SushiSwap, wordt deze verwerkt via een AMM. Dit betekent dat de prijs van de transactie wordt bepaald door de verhouding tussen de beschikbare tokens in de liquidity pool. Hierdoor kunnen gebruikers altijd handelen tegen een eerlijke prijs, zonder dat er een centrale partij nodig is om de markt te maken.

Wat zijn de voordelen van SushiSwap?

Een van de belangrijkste voordelen van SushiSwap is de decentralisatie. Omdat het platform is gebouwd op de blockchain, is er geen centrale partij die de controle heeft over de exchange. Dit betekent dat gebruikers volledige controle hebben over hun eigen fondsen en dat er geen risico is op hacks of diefstal door een centrale partij.

Een ander voordeel van SushiSwap is de lage kosten. Omdat er geen centrale partij is die de transacties verwerkt, zijn de kosten veel lager dan bij gecentraliseerde exchanges. Dit maakt het platform aantrekkelijk voor gebruikers die op zoek zijn naar een goedkope manier om te handelen in cryptocurrency.

Conclusie

SushiSwap is een gedecentraliseerde cryptocurrency exchange die is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Het maakt gebruik van een liquidity pool-model en automated market makers om gebruikers een alternatief te bieden voor gecentraliseerde exchanges. Door de decentralisatie en lage kosten is SushiSwap een aantrekkelijk platform voor gebruikers die op zoek zijn naar een veilige en goedkope manier om te handelen in cryptocurrency.

← Terug naar overzicht

SushiSwap (SUSHI) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)