cryptovaluta detail cryptosite

Tellor (TRB)

Cryptomunt: Tellor (TRB)

Tellor (TRB) is een gedecentraliseerd orakelplatform dat is gebouwd op de Ethereum-blockchain. Het platform stelt gebruikers in staat om real-time datafeeds te creëren en te gebruiken voor slimme contracten. Het doel van Tellor is om een betrouwbare en veilige manier te bieden om externe gegevens in slimme contracten te integreren.

Hoe werkt Tellor?

Om real-time gegevens te leveren, maakt Tellor gebruik van een netwerk van miners die gegevens verzamelen en verifiëren. Deze miners worden beloond met TRB-tokens voor hun werk. Het platform maakt gebruik van een Proof of Work (PoW) consensusmechanisme om de integriteit van de gegevens te waarborgen.

Om een gegevensfeed te creëren, moet een gebruiker een verzoek indienen bij het Tellor-netwerk. Dit verzoek bevat de gegevens die de gebruiker nodig heeft en de beloning die hij bereid is te betalen. Miners kunnen vervolgens het verzoek accepteren en beginnen met het verzamelen en verifiëren van de gegevens. Zodra de gegevens zijn verzameld en geverifieerd, worden ze opgeslagen op de blockchain en kunnen ze worden gebruikt in slimme contracten.

Wat zijn de voordelen van Tellor?

Een van de belangrijkste voordelen van Tellor is dat het een betrouwbare en veilige manier biedt om externe gegevens in slimme contracten te integreren. Dit is vooral belangrijk voor toepassingen zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi), waarbij nauwkeurige en actuele gegevens essentieel zijn.

Bovendien is Tellor een open platform, wat betekent dat iedereen gegevensfeeds kan maken en gebruiken. Dit maakt het platform zeer flexibel en schaalbaar.

Conclusie

Tellor is een gedecentraliseerd orakelplatform dat een betrouwbare en veilige manier biedt om externe gegevens in slimme contracten te integreren. Het platform maakt gebruik van een netwerk van miners die gegevens verzamelen en verifiëren, en maakt gebruik van een Proof of Work consensusmechanisme om de integriteit van de gegevens te waarborgen. Met zijn flexibiliteit en schaalbaarheid heeft Tellor het potentieel om een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties en gedecentraliseerde financiën.

← Terug naar overzicht

Tellor (TRB) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)