cryptovaluta detail cryptosite

Tezos (XTZ)

Wat is Tezos?

Tezos (XTZ) is een blockchain-platform dat is ontworpen om slimme contracten te ondersteunen en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te hosten. Het werd in 2014 opgericht door Arthur en Kathleen Breitman en is gebaseerd op een proof-of-stake consensusmechanisme.

Het belangrijkste doel van Tezos is om een ​​zelfhervormend blockchain-netwerk te creëren dat in staat is om zichzelf te upgraden zonder de noodzaak van een harde vork. Dit wordt bereikt door middel van een mechanisme genaamd “on-chain governance”, waarbij de gemeenschap van Tezos-houders beslissingen kan nemen over de toekomstige ontwikkeling van het netwerk.

Hoe werkt Tezos?

Tezos maakt gebruik van een proof-of-stake consensusmechanisme, wat betekent dat in plaats van miners die transacties valideren, validators (of “bakers”) worden gekozen om transacties te valideren en nieuwe blokken aan de blockchain toe te voegen. Validators worden gekozen op basis van het aantal XTZ-tokens dat ze bezitten en bereid zijn te staken.

Een van de belangrijkste kenmerken van Tezos is het on-chain governance-systeem. Dit stelt de gemeenschap van Tezos-houders in staat om beslissingen te nemen over de toekomstige ontwikkeling van het netwerk, zoals het goedkeuren van protocol-upgrades en het bepalen van de beloningen voor validators.

Wat zijn de voordelen van Tezos?

Een van de belangrijkste voordelen van Tezos is het zelfhervormende karakter van het netwerk. Dit betekent dat het in staat is om zichzelf te upgraden zonder de noodzaak van een harde vork, wat kan leiden tot een splitsing van de blockchain en een verlies van consensus.

Een ander voordeel van Tezos is het on-chain governance-systeem, dat de gemeenschap van Tezos-houders een stem geeft in de toekomstige ontwikkeling van het netwerk. Dit kan leiden tot een meer democratische en gedecentraliseerde besluitvorming.

Ten slotte heeft Tezos een sterke focus op beveiliging en formele verificatie van slimme contracten. Dit kan helpen om de risico’s van bugs en kwetsbaarheden in slimme contracten te verminderen.

Conclusie

Tezos is een blockchain-platform dat is ontworpen om slimme contracten te ondersteunen en gedecentraliseerde applicaties te hosten. Het heeft een zelfhervormend karakter en een on-chain governance-systeem dat de gemeenschap van Tezos-houders een stem geeft in de toekomstige ontwikkeling van het netwerk. Tezos heeft ook een sterke focus op beveiliging en formele verificatie van slimme contracten.

← Terug naar overzicht

Tezos (XTZ) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)