cryptovaluta detail cryptosite

Tezos (XTZ)

Wat is Tezos?

Tezos (XTZ) is een blockchain-platform dat is ontworpen om slimme contracten te ondersteunen en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te hosten. Het werd in 2014 opgericht door Arthur en Kathleen Breitman en is gebaseerd op een proof-of-stake consensusmechanisme.

Het belangrijkste doel van Tezos is om een ​​zelfhervormend blockchain-netwerk te creëren dat in staat is om zichzelf te upgraden zonder de noodzaak van een harde vork. Dit wordt bereikt door middel van een mechanisme genaamd “on-chain governance”, waarbij de gemeenschap van Tezos-houders beslissingen kan nemen over de toekomstige ontwikkeling van het netwerk.

Hoe werkt Tezos?

Tezos maakt gebruik van een proof-of-stake consensusmechanisme, wat betekent dat in plaats van miners die transacties valideren, validators (of “bakers”) worden gekozen om transacties te valideren en nieuwe blokken aan de blockchain toe te voegen. Validators worden gekozen op basis van het aantal XTZ-tokens dat ze bezitten en bereid zijn te staken.

Een van de belangrijkste kenmerken van Tezos is het on-chain governance-systeem. Dit stelt de gemeenschap van Tezos-houders in staat om beslissingen te nemen over de toekomstige ontwikkeling van het netwerk, zoals het goedkeuren van protocol-upgrades en het bepalen van de beloningen voor validators.

Wat zijn de voordelen van Tezos?

Een van de belangrijkste voordelen van Tezos is het zelfhervormende karakter van het netwerk. Dit betekent dat het in staat is om zichzelf te upgraden zonder de noodzaak van een harde vork, wat kan leiden tot een splitsing van de blockchain en een verlies van consensus.

Een ander voordeel van Tezos is het on-chain governance-systeem, dat de gemeenschap van Tezos-houders een stem geeft in de toekomstige ontwikkeling van het netwerk. Dit kan leiden tot een meer democratische en gedecentraliseerde besluitvorming.

Ten slotte heeft Tezos een sterke focus op beveiliging en formele verificatie van slimme contracten. Dit kan helpen om de risico’s van bugs en kwetsbaarheden in slimme contracten te verminderen.

Conclusie

Tezos is een blockchain-platform dat is ontworpen om slimme contracten te ondersteunen en gedecentraliseerde applicaties te hosten. Het heeft een zelfhervormend karakter en een on-chain governance-systeem dat de gemeenschap van Tezos-houders een stem geeft in de toekomstige ontwikkeling van het netwerk. Tezos heeft ook een sterke focus op beveiliging en formele verificatie van slimme contracten.

← Terug naar overzicht

Tezos (XTZ) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

43649.jpg

Hier is Wanneer Bitcoin ETF Waarschijnlijk Groen Licht Krijgt, Zegt Bloomberg Expert, Niet Morgen

“`html Wanneer Zou de SEC Bitcoin ETF’s Kunnen Goedkeuren Volgens Seyffart James Seyffart, ETF-onderzoeksanalist bij Bloomberg, heeft op het Twitter/X sociale mediaplatform zijn visie gedeeld ...
Lees meer →
s0573 0.jpg

XRP-prijs nadert belangrijk horizontaal steunniveau

Inhoud Begrijpen van horizontale ondersteuning Een dag in het rood Een recente waarschuwing van 100eyes Crypto Scanner belichtte een kritiek moment voor Ripple-gerelateerde XRP. De ...
Lees meer →
43653.jpg

XRP Prijsanalyse voor 5 januari

“`html XRP Prijsanalyse voor 5 januari Omslagafbeelding via www.tradingview.com Disclaimer: De meningen van onze schrijvers zijn persoonlijk en vertegenwoordigen niet de visie van U.Today. De ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)