cryptovaluta detail cryptosite

UMA (UMA)

Introductie van UMA (UMA)

UMA (Universal Market Access) is een open-source protocol dat is ontworpen om financiële contracten te creëren en te onderhouden op de Ethereum-blockchain. Het protocol stelt gebruikers in staat om synthetische activa te creëren die zijn gekoppeld aan de waarde van elk onderliggend actief, zoals aandelen, grondstoffen, fiat-valuta’s en cryptocurrencies.

Hoe werkt UMA (UMA)?

UMA maakt gebruik van een combinatie van smart contracts en orakels om financiële contracten te creëren en te onderhouden. Het protocol maakt gebruik van een “priceless” mechanisme, wat betekent dat de prijs van het onderliggende actief niet nodig is om het contract te creëren. In plaats daarvan wordt de prijs bepaald door een orakel dat de prijs van het onderliggende actief op een betrouwbare manier rapporteert.

UMA maakt ook gebruik van een “verzekeringspool” om de stabiliteit van het protocol te waarborgen. Gebruikers kunnen UMA-tokens in de pool storten als onderpand voor het creëren van synthetische activa. Als de waarde van de synthetische activa daalt, kan de pool worden gebruikt om de verliezen te dekken.

Wat zijn de voordelen van UMA (UMA)?

UMA biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele financiële contracten. Ten eerste is het protocol volledig gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die de contracten beheert. Dit maakt het protocol transparanter en minder vatbaar voor fraude.

Ten tweede maakt UMA het mogelijk om synthetische activa te creëren die zijn gekoppeld aan elk onderliggend actief. Dit betekent dat gebruikers toegang hebben tot een breder scala aan financiële instrumenten dan traditionele markten bieden.

Ten derde maakt UMA gebruik van een verzekeringspool om de stabiliteit van het protocol te waarborgen. Dit vermindert het risico voor gebruikers en maakt het protocol robuuster.

Conclusie

UMA is een innovatief protocol dat de mogelijkheid biedt om synthetische activa te creëren die zijn gekoppeld aan elk onderliggend actief. Het protocol is volledig gedecentraliseerd en maakt gebruik van een verzekeringspool om de stabiliteit te waarborgen. Dit maakt UMA een aantrekkelijke optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een breder scala aan financiële instrumenten en minder risico.

← Terug naar overzicht

UMA (UMA) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)