cryptovaluta detail cryptosite

UniSwap (UNI)

Introductie van UniSwap (UNI)

UniSwap (UNI) is een gedecentraliseerde cryptocurrency exchange (DEX) die is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Het werd gelanceerd in september 2020 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire DEX-platforms op de markt. Het doel van UniSwap is om een ​​veilige, snelle en goedkope manier te bieden om cryptocurrencies te verhandelen zonder tussenkomst van een centrale autoriteit.

Hoe werkt UniSwap?

UniSwap maakt gebruik van een geautomatiseerd marktmaker-systeem in plaats van een traditioneel orderboek. Dit betekent dat gebruikers transacties kunnen uitvoeren zonder dat er een tegenpartij nodig is. In plaats daarvan worden transacties uitgevoerd via slimme contracten die zijn geprogrammeerd om de prijs van een bepaalde cryptocurrency te bepalen op basis van vraag en aanbod.

Wanneer een gebruiker een transactie uitvoert op UniSwap, wordt er een kleine vergoeding in rekening gebracht die wordt verdeeld onder de liquiditeitsverschaffers van het platform. Dit moedigt gebruikers aan om liquiditeit te verschaffen aan het platform, wat op zijn beurt de prijsstabiliteit van de cryptocurrencies op UniSwap bevordert.

Wat zijn de voordelen van UniSwap?

Een van de belangrijkste voordelen van UniSwap is de gedecentraliseerde aard van het platform. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is die de transacties controleert, waardoor het platform minder vatbaar is voor hacks en andere beveiligingsproblemen.

Bovendien biedt UniSwap een breed scala aan cryptocurrencies die kunnen worden verhandeld, waardoor gebruikers meer flexibiliteit hebben bij het kiezen van de cryptocurrencies die ze willen verhandelen. Het platform is ook zeer gebruiksvriendelijk en biedt een intuïtieve interface die gemakkelijk te navigeren is.

Conclusie

UniSwap is een van de meest populaire gedecentraliseerde cryptocurrency exchanges op de markt. Het biedt gebruikers een veilige, snelle en goedkope manier om cryptocurrencies te verhandelen zonder tussenkomst van een centrale autoriteit. Met een breed scala aan cryptocurrencies om uit te kiezen en een intuïtieve interface, is UniSwap een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gedecentraliseerde manier om cryptocurrencies te verhandelen.

← Terug naar overzicht

UniSwap (UNI) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

43657.jpg

85 miljoen SHIB worden uitgedeeld aan stakers in de komende 4 maanden — Shiba Inu vertegenwoordiger

SHIB Beloningen: 85 Miljoen SHIB Voor Stakers in de Komende 4 Maanden — Shiba Inu RepAfbeelding via www.freepik.comDisclaimer: De meningen van onze schrijvers zijn persoonlijk ...
Lees meer →
43669.jpg

Elon Musk’s X Metaverse zou, indien gebouwd, een baanbrekende stap zijn: Dogecoin oprichter

Inhoud Elon Musk koopt Twitter en vormt het om naar X DOGE-oprichter droomt van een X-metaverse Een van de twee oprichters van de oorspronkelijke meme-cryptocurrency ...
Lees meer →
43661.jpg

Mysterie van de Satoshi Bitcoin (BTC) Wallet: Transactie van $1.19 Miljoen Geregistreerd

“`html Inhoud Satoshi Nakamoto walletadres ontvangt $1,19 miljoen: Wat we weten Wie is de geheimzinnige Satoshi-tegenpartij? Bitcoiners speculeren of de overdracht een dure fout was, ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)