cryptovaluta detail cryptosite

USD Coin (USDC)

Wat is USD Coin (USDC)?

USD Coin (USDC) is een stablecoin die is ontwikkeld door Centre, een samenwerkingsverband tussen Circle en Coinbase. Het is een cryptocurrency die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, wat betekent dat de waarde van USDC altijd gelijk is aan één dollar.

Hoe werkt USD Coin (USDC)?

USDC wordt uitgegeven op de Ethereum blockchain en is gebaseerd op het ERC-20 protocol. Dit betekent dat USDC-transacties snel en goedkoop kunnen worden uitgevoerd op het Ethereum-netwerk.

De waarde van USDC wordt ondersteund door een reserve van Amerikaanse dollars die worden bewaard op bankrekeningen die worden gecontroleerd door Centre. Dit zorgt ervoor dat de waarde van USDC stabiel blijft en niet wordt beïnvloed door de volatiliteit van andere cryptocurrencies.

Waarom zou je USD Coin (USDC) gebruiken?

USDC kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het verhandelen van cryptocurrencies op exchanges, het uitvoeren van internationale betalingen en het opslaan van waarde in een stabiele cryptocurrency.

Omdat USDC is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, is het een veilige haven voor beleggers die zich zorgen maken over de volatiliteit van andere cryptocurrencies. Het is ook een handige manier om geld over te maken naar andere landen zonder de hoge kosten en lange wachttijden die gepaard gaan met traditionele bankoverschrijvingen.

Conclusie

USD Coin (USDC) is een stabiele cryptocurrency die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het biedt een veilige haven voor beleggers en een handige manier om geld over te maken naar andere landen. Met snelle en goedkope transacties op het Ethereum-netwerk is USDC een waardevolle toevoeging aan de wereld van cryptocurrencies.

← Terug naar overzicht

USD Coin (USDC) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)