cryptovaluta detail cryptosite

Zilliqa (ZIL)

Zilliqa (ZIL)

Zilliqa (ZIL) is een blockchain-platform dat zich richt op het oplossen van de schaalbaarheidsproblemen van blockchain-technologie. Het platform maakt gebruik van sharding-technologie om transacties sneller en efficiënter te verwerken.

Sharding-technologie

Sharding is een technologie waarbij de blockchain in kleinere stukjes wordt opgedeeld, zogenaamde shards. Elke shard kan vervolgens parallel transacties verwerken, waardoor de capaciteit van het netwerk aanzienlijk wordt vergroot. Dit maakt het mogelijk om meer transacties per seconde te verwerken dan bij traditionele blockchain-platforms.

Smart contracts

Zilliqa ondersteunt ook smart contracts, waardoor ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen bouwen op het platform. Deze dApps kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi), gaming en supply chain management.

ZIL-token

ZIL is de native cryptocurrency van het Zilliqa-platform. Het wordt gebruikt als betaalmiddel voor transacties en als beloning voor het valideren van transacties op het netwerk. Daarnaast wordt het ook gebruikt als brandstof voor het uitvoeren van smart contracts op het platform.

Toekomstperspectieven

Zilliqa heeft een aantal partnerschappen gesloten met bedrijven en organisaties, waaronder Mindshare en Xfers. Het platform heeft ook de aandacht getrokken van investeerders en heeft in het verleden succesvolle ICO’s gehouden. De toekomstperspectieven van Zilliqa lijken veelbelovend, vooral gezien de groeiende vraag naar schaalbare blockchain-oplossingen.

← Terug naar overzicht

Zilliqa (ZIL) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)