crypto veelgestelde vraag cryptosite aangepast

Wat betekent resistance bij crypto trading?

Wat betekent resistance bij crypto trading?

Resistance is een term die wordt gebruikt in de technische analyse van cryptocurrency trading. Het verwijst naar een prijsniveau waarop de vraag naar de cryptocurrency historisch gezien is afgenomen, wat resulteert in een omkeer in de trend. Resistance niveaus zijn belangrijk omdat ze handelaren kunnen helpen bij het nemen van beslissingen over hun transacties.

In dit artikel zullen we bespreken wat resistance precies is, hoe het werkt en hoe het kan worden toegepast op de cryptocurrency-markt.

Wat is resistance in de cryptocurrency-markt?

Resistance is het prijsniveau waarop een cryptocurrency historisch gezien een stijging in prijs heeft tegengehouden en een omkeer in de trend heeft veroorzaakt. Wanneer de prijs van een cryptocurrency dit niveau bereikt, kan de verkoopdruk toenemen en de prijs terugduwen.

Resistance niveaus kunnen worden gezien als plafonds voor de prijs van een cryptocurrency. Ze geven aan waar de prijs waarschijnlijk zal afnemen en kunnen handelaren helpen bij het nemen van beslissingen over hun transacties.

Hoe werkt resistance?

Wanneer een cryptocurrency een resistance niveau bereikt, kan de vraag afnemen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals winstnemingen van handelaren die de cryptocurrency op een lager niveau hebben gekocht, of het gebrek aan kopers die bereid zijn om de cryptocurrency op dat prijsniveau te kopen.

Wanneer de vraag afneemt, kan de prijs dalen en de trend omkeren. Dit kan leiden tot een verkoopgolf die kan resulteren in een aanzienlijke daling van de prijs.

Het is belangrijk om op te merken dat resistance niveaus niet altijd absoluut zijn. Een cryptocurrency kan bijvoorbeeld in de toekomst een resistance niveau breken als gevolg van een sterke toename in de vraag of gunstige marktfactoren.

Hoe kan resistance worden toegepast in crypto trading?

Resistance kan handelaren helpen bij het bepalen van de prijsniveaus waarop ze hun transacties moeten openen of sluiten. Wanneer een cryptocurrency een resistance niveau nadert, kan een handelaar besluiten om zijn positie te sluiten om winst te nemen voordat de prijs daalt.

Als alternatief kan een handelaar besluiten om short te gaan wanneer de prijs een resistance niveau nadert, in de verwachting dat de prijs zal dalen. Dit kan leiden tot winst als de prijs inderdaad daalt.

Conclusie

Resistance is een belangrijk concept in de technische analyse van cryptocurrency trading. Het verwijst naar het prijsniveau waarop historisch gezien de vraag naar een cryptocurrency is afgenomen, wat resulteert in een omkeer in de trend. Handelaren kunnen resistance niveaus gebruiken om hun transacties te beheren en te beslissen over het openen of sluiten van posities.

← Terug naar overzicht

Cryptovaluta kopen

Koop Wat betekent resistance bij crypto trading? bij één van de door ons voorgestelde beurzen en start meteen met handelen:

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)