crypto veelgestelde vraag cryptosite aangepast

Wat is de bars chart bij handelen in crypto?

Wat is de bars chart bij handelen in crypto?

Een bars chart is een type grafiek dat wordt gebruikt bij het handelen in cryptocurrencies en andere financiële instrumenten. Het toont de prijsbewegingen van een cryptocurrency in een bepaalde periode, meestal per dag, uur of minuut.

In dit artikel zullen we bespreken wat een bars chart is, hoe het werkt en waarom het belangrijk is bij het handelen in crypto.

Hoe werkt een bars chart?

Een bars chart toont de prijsbewegingen van een cryptocurrency over een bepaalde periode. Het is opgebouwd uit verticale balken die de hoogste en laagste prijs van de cryptocurrency in die periode weergeven. Het is ook voorzien van horizontale lijnen die de openings- en slotkoersen weergeven.

De verticale balken worden de “bars” genoemd, terwijl de horizontale lijnen de “wicks” of “shadows” worden genoemd. De lengte van de balken geeft aan hoeveel de prijs is veranderd in de periode die wordt weergegeven. De opening- en slotkoersen worden weergegeven door horizontale lijnen die links en rechts van de verticale balk worden geplaatst.

Bars charts kunnen worden aangepast om de prijsbewegingen van een cryptocurrency over verschillende tijdsperioden te tonen, zoals per dag, uur of minuut. De kleur van de balken kan ook worden aangepast om de trend van de cryptocurrency aan te geven. Bijvoorbeeld, groene balken kunnen worden gebruikt om een stijgende trend aan te geven, terwijl rode balken een dalende trend aangeven.

Waarom is de bars chart belangrijk bij het handelen in crypto?

De bars chart is een belangrijk hulpmiddel voor handelaren bij het analyseren van de prijsbewegingen van een cryptocurrency. Het biedt een visuele weergave van de prijsbewegingen en helpt handelaren bij het identificeren van trends en patronen.

Bijvoorbeeld, door te kijken naar de lengte en richting van de bars kunnen handelaren bepalen of een cryptocurrency in een stijgende, dalende of zijwaartse trend zit. Door te kijken naar de opening- en slotkoersen kunnen handelaren ook de volatiliteit van een cryptocurrency bepalen.

Bars charts kunnen ook worden gebruikt in combinatie met andere hulpmiddelen voor technische analyse, zoals voortschrijdende gemiddelden en Bollinger Bands, om handelaren te helpen bij het nemen van beslissingen over wanneer ze moeten kopen of verkopen.

Conclusie

Een bars chart is een belangrijk hulpmiddel bij het handelen in cryptocurrencies. Het toont de prijsbewegingen van een cryptocurrency over een bepaalde periode en helpt handelaren bij het identificeren van trends en patronen. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met andere hulpmiddelen voor technische analyse om handelaren te helpen bij het nemen van beslissingen over wanneer ze moeten kopen of verkopen.

← Terug naar overzicht

Cryptovaluta kopen

Koop Wat is de bars chart bij handelen in crypto? bij één van de door ons voorgestelde beurzen en start meteen met handelen:

Laatste nieuwe cryptoartikels

43648.jpg

Arbitrum overtreft Ethereum in DEX-volume

Inhoudsopgave Veranderend landschap van DEX-volume Afnemende dominantie van Ethereum De Layer-2 schaaloplossing Arbitrum heeft Ethereum ingehaald qua volume van gedecentraliseerde exchanges (DEX). De laatste cijfers ...
Lees meer →
43649.jpg

Hier is Wanneer Bitcoin ETF Waarschijnlijk Groen Licht Krijgt, Zegt Bloomberg Expert, Niet Morgen

“`html Wanneer Zou de SEC Bitcoin ETF’s Kunnen Goedkeuren Volgens Seyffart James Seyffart, ETF-onderzoeksanalist bij Bloomberg, heeft op het Twitter/X sociale mediaplatform zijn visie gedeeld ...
Lees meer →
s0573 0.jpg

XRP-prijs nadert belangrijk horizontaal steunniveau

Inhoud Begrijpen van horizontale ondersteuning Een dag in het rood Een recente waarschuwing van 100eyes Crypto Scanner belichtte een kritiek moment voor Ripple-gerelateerde XRP. De ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)