crypto veelgestelde vraag cryptosite aangepast

Wat is de point & figure chart bij handelen in crypto?

De point & figure Chart (P&F) is een technische analyse tool die wordt gebruikt bij het handelen in crypto en andere financiële instrumenten. Het is een grafiek die zich richt op prijsbewegingen zonder rekening te houden met tijd en kan handelaren helpen bij het identificeren van trends en belangrijke niveaus.

In dit artikel zullen we bespreken wat de P&F chart precies is, hoe het werkt en hoe het kan worden gebruikt bij het handelen in cryptovaluta.

Hoe werkt de Point & Figure chart?

De P&F chart is gebaseerd op prijsveranderingen en houdt geen rekening met tijd. De grafiek bestaat uit kolommen van X’s en O’s die elkaar afwisselen. De X’s staan voor stijgende prijzen en de O’s staan voor dalende prijzen.

De grootte van de kolommen wordt bepaald door de grootte van de prijsbeweging. Bijvoorbeeld, als de prijs van een cryptovaluta met $10 stijgt, wordt er een X in de kolom geplaatst. Als de prijs vervolgens met $20 daalt, wordt er een kolom van O’s geplaatst.

De P&F chart gebruikt ook een methode genaamd ‘box sizing’ om te bepalen wanneer een nieuwe kolom moet worden gestart. Dit kan worden ingesteld op basis van de grootte van de prijsbeweging of als een vast bedrag.

Hoe kan de point & figure chart worden gebruikt bij het handelen in crypto?

De P&F chart kan worden gebruikt bij het handelen in crypto om trends en belangrijke niveaus te identificeren. De grafiek maakt het gemakkelijk om belangrijke ondersteunings- en weerstandsniveaus te vinden, omdat deze worden aangegeven door horizontale rijen van X’s en O’s.

Handelaren kunnen ook gebruik maken van de P&F chart om trends te identificeren. Een trend wordt aangegeven door een opeenvolging van X’s of O’s in dezelfde kolom. Als de kolommen van X’s hoger worden en de kolommen van O’s lager, kan dit een indicatie zijn van een stijgende trend.

De P&F chart kan ook worden gebruikt om prijsdoelen te bepalen. Door te kijken naar de grootte van de kolommen kan een handelaar het potentiële prijsdoel bepalen voor een toekomstige prijsbeweging.

Wat zijn de voordelen van de point & figure chart?

De P&F chart heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere technische analyse tools. Het belangrijkste voordeel is dat het zich richt op prijsbewegingen en geen rekening houdt met tijd. Dit kan handelaren helpen bij het identificeren van trends en belangrijke niveaus zonder dat ze worden afgeleid door kleine prijsbewegingen.

Een ander voordeel is dat de P&F chart relatief eenvoudig te begrijpen is en dat handelaren snel belangrijke niveaus en trends kunnen identificeren.

Conclusie:

De point & figure chart is een nuttige technische analyse tool bij het handelen in cryptovaluta en andere financiële instrumenten. Het is een grafiek die zich richt op prijsbewegingen zonder rekening te houden met tijd en kan handelaren helpen bij het identificeren van trends en belangrijke niveaus. De P&F chart maakt het gemakkelijk om belangrijke ondersteunings- en weerstandsniveaus te vinden, trends te identificeren en prijsdoelen te bepalen. Het belangrijkste voordeel van de P&F chart is dat het zich richt op prijsbewegingen en geen rekening houdt met tijd, waardoor handelaren zich kunnen concentreren op de belangrijke trends en niveaus zonder te worden afgeleid door kleine prijsbewegingen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de P&F chart slechts één van de vele technische analyse tools is die handelaren kunnen gebruiken en dat het belangrijk is om andere indicatoren en technieken te gebruiken om de richting van de markt te bevestigen.

← Terug naar overzicht

Cryptovaluta kopen

Koop Wat is de point & figure chart bij handelen in crypto? bij één van de door ons voorgestelde beurzen en start meteen met handelen:

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)